Op 14 oktober 2014 verscheen Constellaties bij Uitgeverij Atlas Contact. In mei 2021 verscheen de heruitgave bij bij Uitgeverij Hollands Diep. Naar aanleiding van het boek werd aan de auteur het C.C.S. Crone-Stipendium uitgereikt.


Constellaties is een van de intiemste boeken die ik ooit las

— Merel Dado in de Wegener DagbladenDe teksten die hij verzamelde in zijn debuut Constellaties leverden sfeervolle, poëtische en intieme situatieschetsen op. Een zeer opvallend boek, dat voor de jury echt boven de meeste, kwalitatief toch ook zeer goede inzendingen uitstak.

— Jury C.C.S. Crone-stipendia


Het is wel duidelijk dat Constellaties geen debuut is voor de gemakslezer. En dat is mooi, want die zijn er al genoeg.

— AndrĂ© Keikes in Dagblad van het Noorden (*****)


Constellaties is geen gewoon boek, dat is zeker. Wie op zo'n jonge leeftijd al zo'n volstrekt buitengewoon boek schrijft, verdient een groot compliment.

— Gerwin van der Werf, auteur van Een onbarmhartig pad


“Het is niet eens duidelijk welk genre hij met Constellaties bedrijft, want een duidend woord als 'roman', 'verhalenbundel' of 'novelle' is nergens rondom of binnenin het boek te vinden. De uitgever geeft ons alleen het woord 'proza' mee.

Maar is het proza? Je krijgt hier en daar de indruk poëzie te lezen. Andere pagina's in het boek worden in beslag genomen door louter leestekens.”

— Sebastiaan Kort in NRC Handelsblad (***)


Ben nu, vol bewondering, bezig in Constellaties. Goed boek.

— Joubert Pignon, auteur van Er gebeurde o.a. niets


Interessant, poetisch debuut

— Wytske Versteeg, auteur van Quarantaine